مصرف چه غذاهایی برای افطار مناسب تر است ؟

eftar ghazaland

این روز ها کم کم حال و هوای رمضان در میان مردم احساس می شود و روز به روز بیشتر در آستانه این ماه ربانی قرار می گیریم. ماه مبارک رمضان، همانطور که زمانی مناسب برای تزکیه نفس و روح است، می تواند یک فرصت طلایی برای بازیابی سلامت بدن نیز باشد. تغذیه سالم و رژیم غذایی درست در زمان روزه داری می تواند به راحتی بسیاری از مشکلات گوارشی و بیماری های مزمن را برطرف کند. آنچه در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم، غذاهایی هستند که مصرف آن ها برای افطار بیشتر توصیه شده است و می تواند از بروز مشکلات جسمی در طی مدت روزه داری جلوگیری کند.
ابتدا باید این نکته را گفت که قرار نیست مجموع غذایی که ما در سحری، افطار و شام می خوریم بیشتر از مقدار غذایی باشد که به طور معمول در روزهای غیر از ماه رمضان استفاده می کردیم، بنابراین اگر شما به طور مثال در روزهای غیر از ماه مبارک رمضان در وعده ناهار یک کفگیر برنج میل می کنید و در دو وعده صبحانه و شام هم به اندازه یک سوم نان تافتون یا بربری مصرف می نمایید باید سعی کنید در ماه رمضان هم همان مقادیر را رعایت کنید، یعنی اگر سحری را معادل ناهار فرض کنیم و شما در وعده سحری یک کفگیر برنج میل کنید در زمان افطار و شام باید سعی کنید همان یک سوم نان بربری و یک سوم نان تافتون را استفاده کنید.

بهتر است با چه غذاها و نوشیدنی هایی روزه خود را باز کنیم؟
از دیدگاه متخصصین علوم تغذیه بهتر است روزه خود را با یک غذای سبک یا یک نوشیدنی گرم مانند مقداری شیر ولرم یا آب جوش باز کنید و بهتر است در کنار آب جوش، یک ماده غذایی با قند طبیعی مانند خرما، کشمش یا توت نیز می توانید مصرف کنید. سعی کنید تا روزه خود را با غذاهای سبک که معده آن ها را راحت تر بپذیرد و یا به آن عادت دارد شروع کنید. یکی از بهترین غذاهایی که خوردن آن برای افطاری بسیار مفید است استفاده از نان و پنیر و سبزی خوردن است که در آن مزایای زیادی وجود دارد. علی رغم این که این غذا، غذایی سبک است و انرژی کمی دارد، مواد مغذی متعدد و مختلفی را به بدن می رساند مواد معدنی مثل کلسیم و منیزیم را به مقدار بسیار خوبی داراست و از ویتامین های مختلف هم ویتامین های گروه B و ویتامین C و D را دارد که همه آن ها برای بدن بسیار مفید و عالی هستند. همچنین این غذا تا حدودی خستگی حاصل از روزه شما را در طول روز را کم می کند. پس از این که یک افطار سبک را مصرف کردید بهتر است که یک فاصله نیم ساعته تا یک ساعته بین افطار و شام بیاندازید بعد شام را مصرف کنید البته در حالت ایده آل باید دو ساعت فاصله بین افطار و شام باشد.

نان و پنیر این غذا تا حدودی خستگی حاصل از روزه شما را در طول روز را کم می کند

سوپ رقیق جایگزین خوبی برای نان و پنیر یا نوشیدنی گرم است، اما اگر دوست دارید از آش ها استفاده کنید، به سمت آش هایی بروید که رشته شان خیلی زیاد نباشد، تا حد ممکن سعی کنید آش را در منزل تهیه کنید اگر هم می خواهید آش را از بیرون تهیه کنید از جایی تهیه کنید که آش را برای مدت طولانی در فضای باز نمی گذارند. درباره ظرفی که آش در آن ریخته می شود دقت بفرمایید که ظرف های کاملا شفاف، ظرف های مناسبی برای غذاهای گرم نیستند و می توانند مشکلاتی را برای شما ایجاد کنند.
درباره حلیم باید گفت حلیم های چرب برای افطار انتخاب خوبی نیستند ولی به هر حال اگر می خواهید حلیم را میل کنید این نکته را به یاد داشته باشید که هر قاشق سر صاف حلیم انرژی اش تقریبا معادل سه قاشق سر صاف برنج است. شما می توانید با در نظر گرفتن این انرژی از حلیم استفاده کنید.

اصولا چون روزه داران در ماه رمضان زیاد تشنه می شوند، بعضی افراد روزه دار بلافاصله پس از افطار شروع به نوشیدن آب سرد می کنند؛ مایعات سرد اگر با شکم گرسنه زیاد استفاده شوند باعث می شوند شیره گوارشی رقیق شود و در نتیجه هضم غذا به سختی انجام گردد و علائمی مانند دل درد، نفخ و سنگینی را تجربه کنند. همچنین اگر همراه غذا نوشیدنی سرد استفاده شود می تواند باعث ترش کردگی معده شود. در هر صورت بهتر است که اگر مایعات را هم زیاد مصرف می کنید به دو نکته توجه بفرمایید، اولا این که خیلی سرد نباشند و ثانیا مصرفشان با غذای اصلی فاصله داشته باشد که مشکلات گوارشی برایتان ایجاد نشود.

با توجه به تمام آنچه گفته شد، تغذیه و رژیم غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان می تواند روزه را تبدیل به یک فرصت عالی برای بهبود وضعیت گوارشی و جسمی کند. غذالند آموزش بسیاری از غذاهایی که برای افطار مناسب هستند را برای شما قرار داده است که می توانید با یادگیری و پخت آن ها لحظات لذت بخش و خوشمزه ای را در افطار هایتان رقم بزنید.

رتبه بندی این مطلب از نظر شما

بدون امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *