مزایای رزماری برای پوست و سلامتی

مزایای رزماری برای پوست و سلامتی

رزماری که بیشتر در مناطق مدیترانه ‌ای یافت می‌ شود، به عنوان یک گیاه دارویی برای حفظ سلامتی و بهبود برخی بیماری ‌ها و نارسایی ها کاربرد دارد. گیاه رزماری همچنین به نام‌ های دیگری چون اکلیل کوهی و رومارن نیز معروف است که برگ های سوزنی شکل و سبز آن، فواید زیادی را برای بدن خواهد داشت. این گیاه ارزشمند در دوران باستان برای تقویت مغز و حافظه استفاده می ‌شد، اما امروزه نیز این مزیت آن در کنار ده ها مزیت دیگر معروف و حیاتی می باشد.

 اشکال مختلف رزماری برای استفاده چون عصاره، روغن، پودر و چای آن باعث شده است که افراد با توجه به موقعیت و شرایط از این گیاه ارزشمند بهره ببرند. البته طعم تلخ و گس رزماری باعث شده است که برای مصرف خوراکی، آن را در سس، خورش، سوپ و کباب ها به عنوان چاشنی اضافه نمایند. استفاده از رزماری به عنوان طعم‌ دهنده غذاها، باعث بهره مندی از تمام مزایای این گیاه مفید خواهد شد.

 در این مطلب قصد داریم که به خواص کامل گیاه رزماری برای سلامتی بدن، پوست و لاغری بپردازیم و شما را با فواید این گیاه ارزشمند آشنا سازیم.

خواص رزماری برای سلامتی بدن

۱. تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز

رزماری برای تقویت حافظه

همان طور که در مقدمه نیز اشاره کردیم، اولین مزیت مهم رزماری، تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز می باشد. در واقع مصرف رزماری علاوه بر تقویت مغز، باعث محافظت از سلول های عصبی مغز نیز می شود. وجود اسید کارنوزیک در رزماری باعث محافظت از نورون های مغز در برابر فشارهای بیش از حد و استرس خواهد شد.

۲. درمان سرطان

رزماری به دلیل خواص و مواد معدنی که دارد باعث توقف رشد سلول های سرطانی در بدن خواهد شد. در واقع رزماری می تواند در جلوگیری از گسترش و پیشرفت سرطان های کبد و ریه اثربخشی لازم را داشته باشد.

۳. شفافیت و سلامتی پوست

استفاده از رزماری به صورت ماسک صورت باعث آبرسانی به پوست و درخشندگی و شفافیت آن می شود. می توانید آب برگ های رزماری تازه را گرفته و به صورت ماسک صورت، بر روی پوست خود بمالید. این ماسک، طبیعی و گیاهی است و برای پوست بسیار مفید می باشد. همچنین عصاره رزماری به عنوان یک ضدآفتاب طبیعی نیز بسیار معروف است. می توانید عصاره رزماری را به صورت کرم بر روی پوست صورت خود بمالید تا در برابر اشعه UV مراقب پوست شما باشد.

۴. تقویت رشد موها

رزماری برای رشد موها

استفاده از روغن رزماری برای موهای سر باعث افزایش رشد آن ها خواهد شد. در یک مطالعه ای که بین بیماران آلوپسی آندروژنیک دا صورت گرفته بود، مشخص شد که مصرف روغن رزماری برای ۶ ماه تاثیر مثبتی برای رشد موهای این افراد داشته است.

۵. بهبود روحیه و شادابی

طبق آزمایشی که انجام شده است، مشخص شده که استشمام رزماری باعث روحیه بهتر و کاهش نگرانی و اضطراب می شود. به همین دلیل رزماری در رفع افسردگی نیز تاثیر مثبتی خواهد داشت.

۶. درمان ناراحتی‌ های معده

خواص ضد باکتریایی قوی در رزماری باعث درمان عفونت باکتریایی معده شده و زخم معده را درمان می کند. در طب سنتی همیشه از رزماری برای درمان و رفع ناراحتی های معده، اسهال و نفخ استفاده می شود.

۷. تقویت سیستم ایمنی بدن

وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدان چون اسید بوتولیک، اسید رزمارینیک، کارنوسول، اسید کافئیک در رزماری باعث شده است که تاثیر مثبت و مطلوبی بر بدن داشته و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود. همچنین رزماری برای پیشگیری و درمان آنفلونزا، سرماخوردگی، سرفه و آسم بسیار مفید و موثر می باشد.

از دیگر خواص مفید رزماری می توان به لاغری و کاهش وزن، خوشبوکننده دهان، کاهش فشار خون، درمان آرتروز و روماتیسم، سم زدایی های کلیه، رفع کم خونی، سلامتی چشم ها و درمان آب مروارید، تسکین دردهای بدن و… اشاره کرد.

مقدار متعادل مصرف رزماری

اما در کنار تمام این مزایا و خواص فوق العاده رزماری، این گیاه ارزشمند برخی محدودیت ها و عوارض را نیز دارا می باشد. اگر به رزماری حساسیت داشته باشید، می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود. همچنین مصرف زیاد رزماری باعث استفراغ و تشنج خواهد شد. به همین دلیل با توجه به طبع خود در میزان مصرف متعادل رزماری در روز دقت داشته باشید. مصرف متعادل رزماری در روز حدود ۲ تا ۴ گرم خشک این گیاه و ۴ الی ۶ میلی لیتر عصاره مایع آن می باشد.

طبق آزمایشات صورت گرفته از جمله مضرات احتمالی رزماری می توان به موارد ایجاد حساسیت و خارش پوستی، افزایش سطح قند خون، تشنج و کاهش میزان باروری در بانوان شود. توصیه می شود که خانم های باردار و شیرده از رزماری کمتر استفاده کنند چون برای خانم های باردار ممکن است که باعث سقط جنین نیز شود.

رتبه بندی این مطلب از نظر شما

بدون امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *